Archaeology
PO Box 1000

90014 University of Oulu
e-mail ntag@oulu.fi
+3588-553 3265


English
logoXII  NORDIC TAG
Nordic Theoretical Archaeology Group

University of Oulu 25th-28th APRIL 2012

Startsida & Nyheter
Allmän Information
Registrering
Program
Abstracts  
Call for Papers 
Sociala aktiviteter 

How to get there


SOCIALA AKTIVITETER


Ons 25

Mottagning i stadshuset

18.00-19.30

Konferensmottagningen kommer att äga rum i stadshuset (Kirkkokatu 2a) vilket är beläget i Uleåborgs centrum.

Efter mottagningen kan ni följa med till restaurangen/baren GrillIt Kauppurienkatu 24a. GrillIt erbjuder konferensdeltagarna specialpriser.

Tor 26

Konferensmiddag

19.00

Konferensmiddagen kommer att äga rum på Restaurang Hilikku (Kasarmintie 8h). Hilikku är belägen i en historisk industrimiljö på gångavstånd från centrum.

Fre 27

Guidad rundtur i Uleåborg

16.00-18.00

Stadsrundtur: Uleåborg från 1500- till 1900-tal
Under stadsrundturen i Uleåborg kommer deltagarna att få inblick i stadens historia och resultaten från nyligen utförda arkeologiska utgrävningar. Under rundturen kommer vi att vandra runt i stadskärnan och bland annat besöka lämningarna efter Uleåborgs slott, känna doften av beckframställningen på ön Pikisaari, och stanna till vid den plats där det under 1600-talet låg en damm i centrum av staden. Vi kommer också att få höra hur stadsborna löste problemen med ständiga översvämningar på gator och gårdar, hur de byggde sina källare och hur de begravde sina döda. Rundturen avslutas vid Uleåborgs domkyrka, där lämningarna efter de tidigare klocktornen fortfarande är synliga.

Träffpunkt: framför stadshuset

Bastukväll

Efter kl. 18.

Efter den guidade rundturen kommer en bastu att värmas upp för oss i Villa Pukkila som är belägen på den idylliska Hietasaari ön, adress Paattikuja 4. Du kan enkelt promenera dit från Pikisaari där den guidade turen avslutas. Du kan också promenera dit eller ta buss nummer 17 från centrum och sedan gå till fots den sista sträckan. I enlighet med den finska partytraditionen kan du ta med dig egna drycker. Korvar och snacks kommer att serveras.

Lör 28

Exkursioner
Förhistoriska platser i området kring Uleåborg och Ii. Besök stenålderscentret och boplatser i Kierikki och se jättekyrkor i Uleåborgs omgivningar.
Pris: 20 euro

Tid: 08.00 – ca. 17.00

Träffpunkt: Kaarlenväylä


Från medeltid till moderna ruiner. Exkursionen tar dig till den medeltida kyrkan i Keminmaa, till de tidigmoderna stadsbornas bostadslämningar i Torneå och till mer sentida industriruiner i Uleåborgsområdet.
Pris: 20 euro

Tid: 08.00 – ca. 18.00

Träffpunkt: Kaarlenväylä

 

 

 

 Nyheter:

25 mars 2012
Tidig registeringsavgift

KONFERENS ORGANISATIONSKOMMITTÉ: Tiina Äikäs
Janne Ikäheimo
Anna-Kaisa Salmi
ouluyliopisto

Webmasters Minna Lehtola, Janne Ikäheimo / content & Eeva Miettinen /
website